Buscar

List

Resepi : Tiramisu

Tiramisu
Sponge finger 2 paket 
cream cheese tartura  250 gm
arla/anchor  whipped cream 200Ml
serbuk koko
gula caster (1/2 cawan)
Asing:-
nescafe 3 sudu besar
air panas
(utk celop)
pukul:-
mangkuk 1  arla/anchor whipped cream shj
mangkuk 2  cream cheese tartura & gula caster
cara-cara
1. pukul whipped cream sampai kembang (bekas lain)
2. pukul cream cheese dengan gula caster sehingga kembang (bekas lain)
3. satukan cream cheese dgn whipped cream (combine mangkuk 1 + 2)
4. bancuh nescafe dgn air panas
5. celup sponge finger dengan nescafe (jgn lama, just basahkan aje)
6. susun sponge finger, penuhkan tapak bekas/loyang
7. sapu campuran cream cheese dan whipped cream
8. tabur serbuk koko
9. ulang langkah 6-8, sehingga habis.
10. pastikan lapisan paling atas ditabur dgn serbuk koko.

Followers

Popular posts